Op 1 mei kreeg Son en Breugel er een nieuw nieuwsmedium bij: Ons Son en Breugel. Op Ons Son en Breugel kunnen inwoners van het dorp zich de hele dag op de hoogte houden met alles wat er in hun dorp gebeurd. Rutger van der Heijden computers is betrokken bij het opzetten en de ontwikkeling van de website en de bijbehorende app voor iOS en Android. Een website ontstaat namelijk niet uit het niets.

WordPress

De website werkt met de nieuwste technieken die te vinden zijn in de online wereld. WordPress is de onderliggende techniek: een simpele, goed ondersteunde en gemakkelijk uit te breiden systeem. Het is niet zo gek dat 30% van de websites op het internet gebruik maken van WordPress. De redactie, waar Rutger van der Heijden deel van uit maakt, kan met dit systeem op gemakkelijke wijze nieuws schrijven en publiceren.

Updates

Als website moet je je constant blijven ontwikkelen. Na de eerste maand werden de eerste bugs al verwijderd uit Ons Son en Breugel. Ook is in samenspraak met de exploitant een groeipad opgesteld voor de toekomst. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan de mogelijkheid om op eenvoudige wijze advertenties te kunnen tonen op de website.

Hosting

Hiervoor hebben we samenwerking gezocht met hostingpartij Hosting2Go. Dankzij de supersnelle SSD harde schijven reageert de website zoals je mag verwachten van een moderne website. Misschien nog wel belangrijker is de klimaatneutrale hosting: Ons Son en Breugel draait in een serverpark met een Power Usage Effectiveness van 1,2 (1 is perfect, 2 is gemiddeld). Hiermee is de website klaar voor de toekomst en de beste optie voor een betere wereld.

Apps

De opgedane kennis bij de ontwikkeling van apps voor een ander online medium werd ingezet voor de ontwikkeling van Ons Son en Breugel. Want, wees eerlijk, geen enkel online medium kan in 2018 meer zonder app. Lezers kunnen in de App Store van Apple en Google Play van Google een app vinden en de hele dag door op de hoogte blijven.

Prestaties

Nu we dit allemaal weten, hoe goed presteert de website nu? GTMetrix, een toonaangevende website voor het benchmarken van websites, geeft de website een A (94%) voor snelheid en C (77%) op Y-Slow. Ter vergelijking: concurrent Mooi Son en Breugel krijgt van GTMetrix een F (43%) voor snelheid en F (46%) voor Y-Slow. Neem in je achterhoofd mee dat Ons Son en Breugel een volledig beveiligde verbinding heeft, terwijl de concurrent nog werkt met een onbeveiligde verbinding.

Heb je op- of aanmerkingen? We horen het graag.